Un colier soutache un pic mai altfel: al prieteniei

Despre Mihnea am aflat, cu câtiva ani in urmă, de la o colegă dragă de serviciu. Ne-am întâlnit într-o zi pentru a stabili detaliile în legătură cu o bijuterie pe care urma să o creez pentru un eveniment special la care urma să participe. Tot discutând, am aflat povestea acestui băiețel extraordinar pentru care, din păcate, lucrurile nu se petrec la fel de simplu ca pentru ceilalți băieței de vârsta lui, pentru că suferă de autism.

Ulterior am aflat mai multe despre el și despre această boală, atât de sec definită ca „o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relaționa cu cei din jur”. Am aflat și că ei, micuții suferind de autism, își duc în general povara, ei și părinții lor, în tăcere, pentru că terapiile, deși există, sunt foarte costisitoare.

Mihnea însă este un norocos: are în jurul lui oameni care îl ajută și îl sprijină: în linia întâi sunt părinții, însă lor li s-au alăturat câțiva oameni inimoși care, prin donații, prin intermediul paginii de Facebook atât de sugestiv intitulată Prietenii lui Mihnea, contribuie la susținerea terapiei ABA, foarte scumpă, dar și foarte eficientă. 

Rezultatele? Pur și simplu uimitoare! La evaluarea de 6 luni, efectuată la Spitalul Obregia, Mihnea, în vârstă de aproape 3 ani, a făcut progrese uimitoare, din toate punctele de vedere.

Din momentul în care am auzit povestea acestui băiețel mi-am dorit să pot face ceva pentru el, iar când am intrat pe pagina Prietenii lui Mihnea, am fost foarte încântată să văd că puteam cu adevărat să fac ceva, folosindu-mi priceperea și talentul.

Puteam să fac o bijuterie, și m-am gândit ca aceasta să fie din soutache, care să fie vândută pe pagină în scop caritabil. Așa a apărut acest colier elegant, perfect pentru a pune în valoare o rochie neagră, simplă. Colier care va aduce o bucurie celei care îl va purta – dar și mie, pentru că mi-a dat prilejul să fac o faptă bună. 

Mă bucur din suflet că mă pot număra parte din cercul minunat al prietenilor lui Mihnea!


Cumpara acum