Meniu
Coș de Cumpărături

Sweet Royal Dance

Sweet Royal Dance face parte din Proiectul Tehnica soutache in BIJUTERIA CONTEMPORANA.

După o experiență de 4 ani în realizarea de bijuterii soutache, a fost pentru pentru prima dată când am realizat o bijuterie pornind de la un concept grafic; lucrul cu fir soutache se bazează foarte mult pe imaginație și inspirația de moment. Mi-am propus ca această broșă să fie una complexă, realizată pe o line grafică care să îmi permită să combin rigidul cu dinamismul. Am făcut îmbinare între plin și gol. În același timp m-am jucat cu liniile, astfel încât să creez un echilibru compozițional. Aripa principală este realizată cu migală și are un aer grațios, chiar rafinat, prin folosirea șnurului soutache – un material foarte ușor ce conferă bijuteriei delicatețe atât prin tușeu, cât și prin conținut.

Am plecat de la explicația cuvântului EFEMERIDE (ordin de insecte cu corpul subțire și moale, terminat cu trei filamente lungi, cu două perechi de aripi transparente, care trăiesc ca adult câteva zile sau ore, iar ca larvă - acvatică – timp de 2-3 ani) și mi-am imaginat o broșă. Nota de efemeritate este dată de zahăr, materialul utilizat în realizarea unei perechi de aripi. Aripile de zahăr vor începe să se topească încet la atingerea picăturilor de apă. Paleta cromatică aleasă cuprinde nuanțe de auriu, alamă, ocru – culori de toamnă, culorile frunzelor care cad în acest sezon. 

Pentru o notă unitară a compoziției am conturat totul cu fir soutache bleumarin închis. Antenele au o formă circulară spiralată și simbolizează infinitul. Elementul de la care am pornit a fost piesa de metal realizată în cadrul cursului de Bijuterie Contemporană Basic 2. Atunci am avut ideea de a realiza o efemeridă stilizată, gândind această sferă imperfectă ca fiind corpul sau chiar capul insectei. De asemenea, mi-am dorit să includ în structura acestei bijuterii un material neconvențional, care pe parcursul unei perioade de timp să se consume, pentru a marca ideea de efemeritate. Gheața a fost primul material care mi-a venit în minte, dar fiind mai greu de realizat, m-am oprit asupra zahărului brun Candel, acesta fiind un element care dă senzația de transparență și conferă o notă interesantă întregii compoziții.

Am îmbinat mai multe tipuri de materiale, unele dintre ele fiind mai puţin convenţionale. 
1. Metale. Am folosit alama şi argintul în realizarea unei sfere....imperfecte. Sfera- simbolizează ciclicitate și etern. Calota sferica superioară este din alama, iar cea inferioara din argint. Ambele calote prezintă perforaţii. Pentru realizarea antenelor am folosit sârmă argintată.
2. Şnururi soutache de 3mm lățime realizate din mătase/vâscoză, fire foarte ușoare, cu un tușeu plăcut. Am folosit doua culori: bleumarin şi bej. Îmbinarea lor se realizează cu ajutorul aţei transparente (ața de pescuit de dimensiune 0,08 mm).
3. Zahăr brun Candel ,folosit ca simbol al transparenței și al materialului efemer. Apa ar putea topi zahărul pe parcursul unei zile, transformănd obiectul de aplicație într-o bijuterie pentru o zi, dându-i caracteristica de efemeritate.
4. Mărgele. Am folosit Miyuki half TILA beads 5x2,3 mm matte metallic iris khaki, Miyuki 4 mm cube beads, matte metallic iris khaki, Faceded beads 4mm crystal, margele de Carneol multifeţe 6mm, mărgele prelucrate din zahar brun brut,mărgele din Jasp Mookaite sfere 4mm.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

La comenzi peste 400 de lei, transportul este GRATUIT.

PLATA CU NUMERAR LA LIVRARE = RAMBURS. Plata comenzii se face cu numerar, in momentul primirii produselor, direct la agentul firmei de curierat, care va emite si chitanta aferenta incasarii.

PLATA CU CARD ONLINE:

Se pot efectua plăți online cu cardul (personal sau al firmei).

Cardurile acceptate sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD.

Pentru finalizarea oricărei tranzacții trebuie furnizat:

                 - codul cardului (toate cifrele de pe fața cardului, fără spații);

                 - data de expirare;

                 - ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripționate pe banda cu semnătura dumneavoastră.

Tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dvs. indiferent de valuta pe care o aveți în cont.

Noi nu solicităm și/sau stocăm nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.

Procesarea datelor de card se face prin serverele procesatorului de plata.

Cum se face livrarea produselor:

Livrarea comenzii la adresa indicata de dvs. si este asigurata de compania de curierat Fan Courier, care va livreaza comanda în decursul a 7-10 zile din momentul confirmarii comenzii, daca aceasta a fost plasata pana in ora 12:00 de luni pana vineri. In cazul in care comanda a fost facuta dupa ora 12:00, sambata sau duminica ne angajam sa trimitem comanda in prima zi lucratoare.

Exista totusi posibilitatea, destul de rar, sa nu reusesc sa iti trimit produsul in termenul stabilit daca nu il am in stoc. Vei fi instiintat si ti se va oferi un produs ca alternativa sau un termen aproximativ de livrare, in functie de urgenta ta

In cazul aparitiei unor intarzieri, vei fi instiintat prin email.

Produsele sunt livrate la adresa specificata de tine ca adresa de livrare in momentul plasarii comenzii.

Cookies
Acest site utilizeaza cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Prin continuarea utilizarii acestui website sunteti de acord cu Politica de Confidentialitate, dar puteti renunta, daca doriti.