header

BIJUTERII SOUTACHE

DESPRE MINE

Mă numesc Mariana Rogoz și sunt Mari pentru prieteni.

Sunt inginer textilist dacă mă uit pe diploma de facultate, dar m-am îndreptat mai degrabă către partea creativă a meseriei mele, fiind în acest moment designer de bijuterii. Lucrez în marketing și sunt mama a doi băieți minunați.
Bijuteria soutache este marea mea pasiune, descoperită în urmă cu câțiva ani, după o lungă perioadă în care am căutat tot felul de forme de exprimare a dragostei mele pentru creație, pentru frumos: de la aranjamente florale la mici tablouri folosind în general obiecte reciclate. Așa am ajuns să realizez bijuterii soutache, dar și să organizez ateliere de lucru în această tehnică, dar și să popularizez soutache-ul în rândul cât mai multor persoane.

Spuneam la un moment dat că îmi doresc ca fiecare româncă să ajungă să cunoască bijuteria soutache și să își dorească o asemenea creație în propria cutie de bijuterii… E gândul care mă însoțește mereu, iar între timp am început să caut și forme noi de exprimare. Așa am ajuns să mă opresc asupra bijuteriei contemporane.

 

Un curs la Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană, a fost imediat urmat de un altul. Am mers în speranța că voi învăța să fac singură încheietori pentru bijuteriile mele soutache și am plecat cu o idee nouă, pe care am și pus-o în practică: de a integra soutache-ul în bijuteria contemporană.

 

Vei regăsi aici pe site creațiile mele, atât bijuteriile soutache, cât și cele contemporane.

Am trecut mai jos și parcursul meu ca designer de bijuterii, al școlilor absolvite de fapt, pentru că trebuie să îți spun că dincolo de ele este muncă, foarte multă muncă:

 

 • 1990-1995 Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, Iasi – Facultatea de Textile-Pielarie,Sectia Creatie-Design
 • 2011-2014 Cursuri si ateliere de soutache sustinute de creatori de bijuterii soutache
 • 2014– Curs de stil vestimentar-Fundatia Calea Victoriei
 • 2013-2015 Curs Mentorship Internet Business Elite –cursuri de marketing si antreprenoriat
 • 2015 Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage:
  • 17-27 august -Curs de initiere in bijuterie Basic1
  • 31august-10 septembrie -Curs de initiere in bijuterie Basic2
  • 26-28 octombrie – “Marriage Metals- tehnici si metode de imbinare a metalelor”, curs international in colaborare cu scoala de bijuterie contemporana Alchimia, din Italia. Curs sustinut de profesor Daniela Boieri
  • 16-18 noiembrie – Curs de modelare de ceara si turnare centrifugala- Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage. 
  • 17-19 iunie – Alternative: workshop de rasina; Scoala de bijuterie Bijuterie Contemporana Assamblage, curs sustinut de profesor Alina Carp

Creative Workshop Series

Creative Workshop Series este proiectul meu de suflet, în cadrul căruia organizez ateliere soutache și nu numai, având deseori invitate din zona handmade. Ideea este de a ne relaxa și a învăța să realizăm în același timp o bijuterie frumoasă, care poate fi păstrată sau dăruită.

Colecția Efemeride

Colecția de Efemeride, ce a pornit de la broșa sub formă de efemeridă stilizată, cu care am participat la Project A, expoziția din cadrul Școlii de Bijuterie Contemporană. Prima mea colecție de bijuterie contemporană în care îmbin soutache, metal și materiale neconvenționale.

Versatile soutache set

Versatile soutache set – un set soutache modern, cu pietre semiprețioase și mărgele variate, cu accesorii metalice alese cu grijă ca finisaj, cu bijuterii ce se pot transforma (broșa poate deveni, de exemplu, accesoriu de poșetă) și pot fi purtate în diverse ocazii. Totul a pornit de la broșa cu care am participat la Brooch Set Contest și cu care am câștigat premiul I la votul juriului, secțiunea avansați.

Duetele mărgelistice

Duetele mărgelistice. Mi-am propus să realizez, de-a lungul timpului, mai multe lucrări colaborative, care să implice doi artiști, lucru benefic asupra creației finale, fiecare etapă a creației fiind validată de două persoane diferite. Colierul Sea Waves, realizat în colaborare cu Ada Harja, care a luat și un premiu la concursul de broșe organizat de Loja Pasionaților de Mărgele.
Daca vrei sa citesti si ce spun altii despre mine, am creat o pagina dedicate testimonialelor.